Gent que porta la casa a sobre

A l’octubre vàrem acollir el projecte solidari “Gent que porta la casa a sobre” de la mà de l’artista de Lesbos Yioula Koutsoubou.

Es tracta d’un projecte artístic amb triple impacte, perquè millora la vida de les persones que viuen en els camps de refugiats a l’illa de Lesbos (Grècia) ja que el missatge dona coratge als que es mouen constantment portant la seva llar, els seus somnis i les seves esperances a sobre; sensibilitza les habitants locals sobre la inclusió i l’acceptació dels refugiats i, quan el projecte surt cap enfora de l’illa, sensibilitza i enllaça amb altres persones, pobles i cultures.

Quan ens van fer la proposta, de seguida vàrem tenir clar que a Torrelles la figura de mosaic havia de ser una dona, i a l’hora de decidir a on portaria la casa va sortir escollida la proposta: al braç, com si portes un cistell de cireres, en reconeixement a les dones collidores d’aquesta fruita emblemàtica del nostre poble. L’Yioula l’ha batejat aquesta figura com “la Cirera” perquè en grec utilitzen aquesta paraula per anomenar la fruita i l’arbre.

A part de la vessant artística i feminista de la Yioula, volem destacar que també ens ha unit el seu concepte ambiental de residu zero. Ella només treballa amb residus. En aquest cas, recollits de la deixalleria.

En definitiva, a través d’aquesta col·laboració solidaria-artística Ens hem enriquit mútuament amb molts coneixements. Ara, després de quatre dies intensos de classes magistrals, tenim el repte de posar en pràctica el que hem après i continuar el mural de forma participativa.

Gràcies a totes les que ho heu fet i ho fareu possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.